Basisinformatie Wedstrijdzwemmen

Leuk dat je een kijkje neemt op onze pagina. Hieronder staat informatie over hoe het zwemmen bij ons verloopt. Heb je vragen of wil je een proeftraining doen? Dan kun je mailen naar: zwemlustdenhommel@gmail.com

Trainingen:
Om beter te worden in het zwemmen moet je veel oefenen (trainen). Zwemlust Den Hommel zwemt in drie verschillende zwembaden in Utrecht (afhankelijk van de groep waar je in zwemt); Den Hommel, de Kwakel en de Krommerijn. Elke training staat er een goede trainer voor je klaar met een uitdagend programma, zodat je veel kunt leren.

Er wordt in groepen getraind welke door de trainers samengesteld worden. Deze groepen worden ingedeeld op niveau van de zwemmers waarbij er sterk rekening gehouden wordt met de ervaring, snelheid en niveau van de zwemmers.

Zie voor de trainingstijden en groepsindeling de pagina “trainingen”.

Wat neem je mee naar een training?
Als je voor de eerste keer bij ons komt zwemmen neem je natuurlijk je zwembroek of badpak mee, samen met een handdoek om je af te drogen na de training. Daarnaast zijn een zwembrilletje en badmuts onmisbaar.

Trainingsmiddelen die je bij je hebt wanneer je bij de TrainTechniek 2 of ouder zwemt zijn: een plankje, pullbouy en zoomers. Junioren, jeugd en senioren dienen ook paddles en een snorkel te hebben. Verder handig om mee te nemen is een bidon met sportdrank, slippers en shampoo (voor na de training). Het is verplicht om je eigen trainingsmiddelen aan te schaffen zodat je alle opdrachten mee kan doen tijdens de trainingen!

Wedstrijden:
Na een tijdje trainen mag je meedoen aan een wedstrijd. Super leuk natuurlijk! Zwemlust Den Hommel doet mee aan verschillende wedstrijden (afhankelijk van de leeftijd en groepsindeling). Onder wedstrijden is de wedstrijdkalender te vinden.

Wat neem je mee naar een wedstrijd?
Zwembroek of badpak
Brilletje en badmuts
Voldoende handdoeken (om je mee af te drogen en tussen de verschillende afstanden)
De clubkleding die bestaat uit een korte broek en een t-shirt (van Zwemlust den Hommel) en slippers
Een bidon met drinken (water, limonadesiroop of sportdrank)
Iets te eten (liga’s, sultana’s of een banaan)

Clubkleding:
Zwemlust den Hommel heeft ook haar eigen clubkleding. De kleding is voor iedereen. Dit draagt bij aan een mooie en uniforme uitstraling. We zijn dan allemaal als één team in hetzelfde gekleed dit geeft een sterker teamgevoel. De clubkleding bestaat uit een broek en een t-shirt (polo).

De kleding kan besteld worden via de volgende link: www.zwemwinkel.nl/zwemlust
In deze link staan de stappen om het te bestellen uitgelegd: Bestellen clubkleding Zwemlust Den Hommel voor de 1e keer

Vrijwilligers:
Trainers, kaderleden en ouders vormen een belangrijke groep vrijwilligers. Vrijwilligers zijn de drijfveer van het wedstrijdzwemmen en zonder hen kan de afdeling niet functioneren. Wij kunnen altijd ouders gebruiken die kunnen functioneren als: jurylid, lid van de diverse commissies, assistentie bij wedstrijden, organisatie/assistentie van diverse teamactiviteiten.