Hoog Bezoek! Sinterklaas

Vrijdag 29 november bracht de Sint weer een bezoek aan onze zwemvereniging. Hij bracht ook weer twee pieterbazen met zich mee. Ze werden bij binnenkomst ontvangen met sinterklaasliedjes, niet alleen de kinderen maar ook de juffen zongen uit volle borst mee en Richard  had voor de muziek erbij gezorgd. Sinterklaas keek hoe de kinderen naar de overkant kunnen drijven en hoe ze naar de pepernoten zochten op de bodem van het bad. De kinderen van groep vier wilden graag aan sinterklaas laten zien hoe goed ze al kunnen crawlen op hun borst. Dit vond de sint toch wel heel knap van deze nog jonge kinderen.

http://fotoszwemlustdenhommel.zwemlustdenhommel.nl/#!album-19

In het diepe bad keek Sint vol bewondering hoe de kinderen gingen duiken van de hoge kant! Inmiddels waren er nog drie zwarte pieten erbij gekomen Er werd handen geschud en hyvives gegeven en de pieten wilden ook wel op zwemles!  Bij de B groep wilde de kinderen zoveel dingen laten zien dat elk kind er eentje mocht laten zien van een koprol, potloodsprong een duik tot een bommetje van dat laatste schrok sinterklaas, maar gelukkig deed het alleen en heleboel water opspatten.De Sint keek naar al de prestaties van de kinderen en is erg blij dat al die kinderen met zoveel plezier in het water bezig zijn om het zwemmen te leren.

De Sint ging met zijn pieten weer een kijkje nemen in het doelgroepen bad want daar waren al weer anderen kinderen aan het zwemmen. Deze lieten o.a. de zitduik zien, later gingen alle kinderen met de juffen en meester in de kring en zongen het liedje van de bus waar sinterklaas en zijn pieten heel erg van genoten en toen werd als laatste lied daag Sinterklaasje daag gezongen wat alweer het einde aangaf van een gezellig avondje. Na afloop van de les hadden de pieten voor iedereen een klein pakketje met daarin een lampje  met zuignapje erin. Het was even puzzelen of de beschrijving lezen hoe we deze brandend kregen. Ook voor de zwemleiders had de Sint dit jaar een pakje meegebracht met een heerlijke chocoladeletter erin  met een pen wat door hen erg gewaardeerd werd.

De Sint en de pieten bekeken ook de mooi gekleurde kleurplaten maar één kleurplaat bekeek de Sint even met extra aandacht. Hij herkende de naam meteen, want hij kent dit grote kind ook al jaren. Ze kleurt ook elk jaar heel trouw zo’n mooie kleurplaat in. Maar dat juf Elly dit jaar  haar kleurplaat zelf een eerste prijs toe bedeelde (dat had ze erop gezet) daar stond hij van te kijken!. Ze had bij leeftijd: 5 of 7  ingevuld. De Sint was toch wel heel blij met haar mooi ingekleurde kleurplaat daarom vergeeft hij het haar. Sinterklaas  beloonde drie andere kinderen met een prijs en dat waren Esra, Marit, Bilal waren de gelukkige winnaars.

Doe volgend jaar ook mee en misschien ben jij dan wel een van de gelukkigen. Want hiermee vertel ik ook al het goede nieuws dat ik de belofte heb gekregen van de Sint dat hij volgend jaar  de zwemvereniging weer een bezoek komt brengen.

Jeannette Spiekman