Trainers en Officials

De Trainers

We hebben een enthousiaste ploeg trainsters. Een deel van de trainsters zijn (oud) zwemsters. Andere trainsters zijn ouders van zwemsters.

Els (afdelingshoofd)
Monique
Petra
Ans
Els
Antoinette (beginners)
Cristina (beginners)
Hymke
Robin (beginners)
Myrthe (beginners)

De Officials

Bij wedstrijden zijn er altijd een heleboel mensen in witte kleren aanwezig die zorgen dat er gezwommen kan worden. Er zijn juryleden die figuren beoordelen en punten geven. Er zijn mensen die uit alle punten een totaalscore berekenen. Deze mensen heten de M-en Er zijn oplezers die de punten van de jury hardop voorlezen, en voorstarters die zorgen dat de meisjes in de goede volgorde het water ingaan.

Om jurylid of M te worden moet je een cursus volgen. Deze cursussen zijn goed te doen. Ook als je geen of weinig kennis van synchroonzwemmen hebt. Als je jurylid wordt, begin je met een cursus 11, vervolgens kun je doorgaan met de cursussen 10, 9, 8 en S. Om oplezer of voorstarter te worden, hoef je geen cursus te volgen.

Momenteel zijn er voor de afdeling synchroonzwemmen 5 juryleden (2 x S, 2 x 9 en 1 x 10) en 2 M-en actief. We zoeken altijd naar meer mensen.