Uitslagen 2012-2013

Uitslagen Seizoen 2012-2013

3e techniekwedstrijd aanloopdiploma’s, 16 maart 2013,   Amersfoort

De derde en laatste techniekwedstrijd was dit jaar weer eens wat   dichter bij huis, in Amersfoort. Voor vier meisjes was deze wedstrijd   ook hun debuut. Bijvoorbeeld voor Dominique en Ayla. Hoewel zij erg   hun best deden, was de concurrentie te groot. Dominique haalde 10.000   punten in de A-categorie en Ayla haalde 19.191 punten in de   B-categorie. Ook voor Bo en Melanie H. was dit de eerste wedstrijd.   Zij haalden 11.383 en 13.143 punten en werden hierbij 9e en 10e (van   de 10) in de B-categorie. In de A-categorie van ditzelfde diploma zwom   Debbie 14.655 punten bij elkaar waarmee ze 12e (van de 12) werd.   Dan waren er ook nog Lisa en Melanie L. in categorie 2. Lisa evenaarde   haar persoonlijke record van 17.455 punten en werd hiermee 13e (van de   16). Melanie L. eindigde net onder haar met 15.000 punten.

Alles bij elkaar hebben er dit seizoen veel meiden meegedaan aan de   techniekwedstrijden en met prachtige puntentotalen. Nu hard aan de   slag voor de uitvoeringenwedstrijd.

2e techniekwedstrijd wedstrijddiploma’s, 9 februari 2013,   Diemen

Zaterdag 9 februari was het weer zover, de ‘groten’ hadden een   wedstrijd te Diemen. Deze zaterdag was het de verwachting dat het zou   gaan sneeuwen, maar toen we weggingen om naar de wedstrijd te gaan was   er nog steeds geen sneeuw te zien. Eenmaal in Diemen aangekomen, begon   het te sneeuwen en dat zou pas op houden als we al lang weer thuis   waren. De wedstrijd zelf begon om half 4 en was afgelopen om 7 uur. De   wedstrijd ging zowel bij Hymke als bij Myriam redelijk goed. Het zou   er zelfs nog even om spannen of we ons diploma zouden halen. Net   voordat we ons laatste figuur gingen zwemmen, kwamen we erachter dat   we ons diploma konden halen, maar dat als we die zouden halen, we niet   meer met ons groepsnummer zouden mogen optreden, omdat we dan een   diploma te hoog zouden zitten. Toen hadden we toch maar besloten om   niet ons diploma te halen…. Hymke eindigde met een score van 44.7024,   en Myriam met 44.399 , beide net geen 45.000 punten dus geen diploma.   Al met al was het wel een leuke dag!

2e techniekwedstrijd aanloopdiploma’s, 19 januari 2013,   Zaandam

Het nieuwe jaar is nog geen drie weken oud of de volgende   wedstrijd kondigde zich al weer aan. Voor sommigen de eerste wedstrijd   in de nieuwe setting en voor anderen dé kans om te kijken of je   vooruit bent gegaan sinds de vorige wedstrijd.

1e techniekwedstrijd wedstrijddiploma’s, 2 december 2012,   Haarlem

Ook de grotere meiden beginnen dit jaar in een nieuwe   competitie. Daarvoor moesten ze helemaal naar Haarlem. De opkomst was   daarom ook niet zo groot. Alleen Hymke en Els reisden af.   Hymke haalde 41.520 punten. Niet een hele hoge score, maar goed, …   dan kan het de volgende keer alleen maar beter gaan.

1e techniekwedstrijd aanloopdiploma’s, 6 oktober 2012,   Amsterdam

Een nieuw seizoen, nieuwe energie, een nieuwe wedstrijd in   een nieuwe competitie en een heleboel nieuwe gezichten. Zo begon deze   wedstrijd.

In de nieuwe competitie zwemmen de meisjes van de   aanloopdiploma’tain’tniet meer samen met de oudere meisjes van de   wedstrijddiploma’s. Ook zwemmen de meisjes van 12 jaar en ouder in de   zogehete B-categorie en de jongere meisjes in de A-categorie. Dit   alles zorgt wel voor meer wedstrijden in het jaar, maar hopelijk ook   voor leukere en eerlijkere wedstrijden. Bij de wedstrijden voor de   meisjes van de aanloopdiploma’tain’tworden de meisjes beoordeeld met de   cijfers 1, 2 of 3, in plaats van de cijfers 1 t/m 10 in één decimaal   nauwkeurig zoals gebruikelijk was. Voor de wedstrijddiploma’tain’t  veranderd er niets aan de puntentelling.

Er kwamen van onze vereniging zeven meisjes uit   in twee categorieën. Rosa, Aya, Melanie L. en Lisa zwommen in de   categorie “zonder zeilbootdiploma”. Aya werd in de B-categorie 5e (van   de 5) met een puntentotaal van 16.579. In de A-categorie werd Melanie   L. 17e (van de 17) met 14.474 punten, Lisa 16e met 16.929 punten. Rosa   haalde de meeste punten van ons allemaal en werd 13e met een   puntentotaal van 19.387.

In de categorie “zonder balletbeen-diploma” zwommen Sofie,   Debbie en Tinka. Alle drie de meisjes kwamen uit in de A-categorie.   Hierin was het een nek-aan-nek race tussen Sofie en Debbie om de 12e   en 13e plaats (van de 19) die uiteindelijk in het voordeel van Sofie   uitviel. Zij haalde 19.057 punten, waar Debbie er 18.994 haalde. Tinka   werd 18e met een totaal van 15.345 punten.

Zonder alle groten erbij, was de wedstrijd lekker   snel afgelopen. Zo was er nog tijd voor een gezellige picknick langs   de badrand en kon iedereen ook niet al te laat weer huiswaarts gaan.