Zwemvaardigheid

Voor wie zijn Zwem-ABC behaald heeft en verder wil met zwemmen, is er Zwemvaardigheid.zwemvaardigheiddiplomas

Na het behalen van het Zwem-ABC is het voor jeugdleden mogelijk zich nog verder te scholen in zwemtechnieken. Bij de te behalen zwemvaardigheidsdiploma’tain’tligt het accent op de technische uitvoering van de proeven en de (voort)bewegingsvormen. Daarnaast is er veel aandacht voor situaties uit het dagelijks leven of vakantietijd die zich rond het water afspelen.

Denk aan met (winter)kleding in het water vallen, onder het ijs raken, uit een bootje vallen of er juist weer in klauteren. In het diepe bad worden dit soort situaties nagespeeld.

Het doel van het aanbieden van deze lessen is jeugdleden de mogelijkheid geven om een nog betere toerusting op de zwemsport te bereiken en zich te oriënteren op de verschillende vormen van de zwemsport.

Deze lessen bevatten verplichte onderdelen en onderdelen naar keuze welke ook afhankelijk zijn van de beschikbare ruimte en het aanbod.

Verplicht Vrije keuze
Plankspringen
Gevorderde zwemslagen Snorkelen
Onderwater zwemmen Survival
Wedstrijd zwemslagen Synchroonzwemmen
Waterpolo zwemslagen Waterpolotechniek
Wereldzwemslagen

Voor deelname aan de opleiding zwemvaardigheid is het mogelijk om één- of tweemaal in de week te zwemmen. Het volgen van lessen voor een volgend onderdeel, kan alleen als het afgelopen onderdeel met het behalen van een diploma is afgerond.

Bij overaanmelding geldt dat eigen jeugdleden voorgaan op leden die elders hun Zwem-ABC hebben behaald.

Het Nationaal Platform Zwembaden is certificaathouder van de opleiding en diplomering. Het stelt de eisen aan de kennis en vaardigheden van de zwemvaardigheidsdiploma’s. De vereniging hanteert deze eisen om te slagen voor het diploma.

Meer informatie over zwemvaardigheid of een van de onderdelen: zwemvaardigheid@zwemlustdenhommel.nl.