Wij maken vooral gebruik van Zwembad Den Hommel aan de Kennedylaan 5 in Utrecht. De trainingen voor het wedstrijdzwemmen zijn verdeeld over drie zwembaden in Utrecht, namelijk in Zwembad Den Hommel, Zwembad de Kwakel en in zwembad de Krommerijn.

Als u contact met ons wilt dan kan dat altijd via e-mail. Omdat wij allemaal vrijwilligers zijn, zal soms de respons enige tijd duren, wij danken u alvast voor u begrip hiervoor.


Algemene e-mail adressen
Zwemvaardigheid: zwemvaardigheid@zwemlustdenhommel.nl
Trimzwemmen: trimzwemmen@zwemlustdenhommel.nl
Synchroonzwemmen: synchroonzwemmen@zwemlustdenhommel.nl
Wedstrijdzwemmen en Masters: zwemlustdenhommel@gmail.com
Ledenadministratie: ledenadministratie@zwemlustdenhommel.nl


Bestuur
Voorzitter – Rendall Hofman: voorzitter@zwemlustdenhommel.nl
Penningmeester – Ruut Schalij: penningmeester@zwemlustdenhommel.nl
Secretaris – Stefan van Hal: secretaris@zwemlustdenhommel.nl
Algemeen bestuurslid – Arend Jan Kornet
Algemeen bestuurslid – Nathan Brouwer


Vertrouwenspersonen

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen Zwemlust Den Hommel het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht, suggestie of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze het bestuur om preventieve maatregelen te nemen.

De vertrouwenscontactpersonen zullen niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersonen zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Bijvoorbeeld over zaken als seksuele intimidatie, pesten, agressie, discrimineren maar ook over doping, matchfixing, enzovoort. Van elke serieuze melding zal de VCP het bestuur op de hoogte brengen. Daarnaast kunnen zij je informeren over de procedures en mogelijk vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpen zij je bij het doen van je verhaal.

De twee vertrouwenscontactpersonen die Zwemlust-den Hommel heeft zijn Mirjam Belderbos en Marcel van de Haar. Hieronder stellen zij zich graag even voor:

Ik ben Mirjam Belderbos, 39 jaar oud, waarvan 32 jaar lid van een zwemvereniging. Na een aantal omzwervingen (o.a. via de USA en Groningen) woon ik sinds een paar jaar weer in Utrecht en zwem ik bij Zwemlust-den Hommel. Daarnaast werk ik als kinderoncoloog in het Prinses Maxima Centrum, waar ik ook wetenschappelijk onderzoek doe. Ik vind het belangrijk dat we binnen de vereniging een veilige sfeer creëren en houden en zet me daar graag voor in. Als er binnen de vereniging iets gebeurt dat maakt dat je je minder veilig voelt, of iets wat je graag wilt delen, neem gerust contact op!

Ik ben Marcel van de Haar en net als Mirjam werk ik in de zorg. Sinds 2013 ben ik ambulancechauffeur in de regio Utrecht. Verder ben ik al een aantal jaren één van de trainers van de wedstrijdploeg. De combinatie van acute zorg en training geven brengt mij veel voldoening. In beide takken van sport is het de bedoeling dat je veilig bent, veilig kan werken en jezelf kan zijn! Hierdoor is het ook zo belangrijk dat onze vereniging vertrouwenscontactpersonen heeft. Als er wat is of als je vragen hebt spreek ons aan of neem via een andere manier contact op. Samen zijn we de vereniging!

Marcel van de Haar & Mirjam Belderbos
vertrouwenspersoon@zwemlustdenhommel.nl