Wedstrijdzwemmen

Met wedstrijdzwemmen kan je al op een jonge leeftijd, vanaf 6 jaar, beginnen. Zodra je in het bezit bent van een A-, B- en C-Diploma en je graag verder wilt gaan met zwemmen ben je bij ons welkom bij de wedstrijdafdeling van Zwemlust – den Hommel.

Bij wedstrijdzwemmen leer je vier verschillende zwemslagen (borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag) die gezwommen worden tijdens wedstrijden. Deze slagen en de bijbehorende starts en keerpunten blijf je trainen om deze te verbeteren en te optimaliseren voor wedstrijden. Uiteraard werk je ook aan het opbouwen van kracht en conditie, zodat je sneller kunt zwemmen.

Onze wedstrijdploeg bestaat uit ongeveer 80 leden. Jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 6 jaar tot en met Senioren en Masters. Een maximum leeftijd is er eigenlijk niet. We trainen in vaste groepen een aantal keer in de week onder leiding van ervaren trainers.

De groepsindeling wordt gemaakt aan de hand van:

  • Het zwemniveau bij jonge zwemmers
  • Het snelheidsniveau vanaf de oudere minioren
  • De motivatie waarvoor er getraind wordt.

Sommige groepen zwemmen twee keer per week, andere groepen kunnen vaker trainen tot wel zes keer per week.

Al snel doe je mee met zwemwedstrijden, zoals minioren-wedstrijden of klassementswedstrijden. Later volgen ook de competitie tegen andere verenigingen, limietwedstrijden en eventueel wedstrijden op nationaal niveau als je hier limieten voor behaalt.

Wedstrijdzwemmen is voor een groot deel een individuele sport, maar trainen doen we samen. Trainen met elkaar is leuk, gezellig en je stimuleert elkaar om sneller te gaan zwemmen en op een hoger niveau te komen.

Tijdens wedstrijden ben je met een grote ploeg in het zwembad aanwezig onder leiding van verschillende coaches. We vormen dan een team en moedigen elkaar ook aan wanneer er gezwommen wordt.

Lijkt het je leuk om een keer mee te komen doen? Stuur ons een mail en dan laten we weten wanneer je mee kan komen doen voor een proeftraining.

Ga naar de wedstrijdkalender


Trainingen:
Zwemmers worden bij ons in verschillende groepen ingedeeld, afhankelijk van leeftijd, techniek, snelheid en ervaring. Hieronder staat een overzicht van de trainingsdagen en tijden die wij aanbieden. Wij hebben een losse PDF gemaakt die hieronder te downloaden is. Dit is bewust gedaan omdat de trainingen voor de wedstrijdzwemmers erg verschillen qua dag en tijdvakken.

Deze PDF wordt zo vaak mogelijk ge-update, dus mocht je niet zeker zijn van de tijden, kan je altijd hier de nieuwste versie downloaden.

trainingsschema per bad seizoen 23-24